Main menu

Tjenester

Introduksjon

Teknonett er Internett-leverandøren for Teknobyet i Trondheim (Miljøbygget, Teknobyen Innovasjonssenter og Prof. Brochs gt. 6/8A). Vi har ansvar for drift av lokalnettet på byggene og sørger for at alle leietakerne får et godt tilbud på lynrask Internett-aksess og tilgang til andre tjenester via nettverket. Vi har vært med i planlegging opp oppsettet av nettverket på Teknobyen, og har sørget for at Teknobyen har fullsertifisert cat5e gigabit kabling ut til alle endepunkter i nettverket. Ut mot resten av verden har vi en rask og stabil fiber Internett-link fra TDC

Vi drifter også et sikret serverrom i Miljøbygget, Teknobyen Innovasjonssenter og et standard serverrom i Prof. Brochs gt. 8A der din bedrift kan plassere servere og annet viktig nettverksutstyr i et godt og riktig driftmiljø for disse. Les mer om dette lengre ned på denne siden.

Internett-aksess

Internett-aksess er den viktigste tjenesten vår. Vi har aksessprodukter som er tilpasset både små og store bedrifter. Tabellene nedenfor viser de forskjellige tilknytningsalternativene og hva som er inkludert.

Teknonett Proff

Internett-aksess for hostingkunder og bedrifter som tilbyr tjenester på nettet. Linjehastighet er synkron, så aksessene egner seg godt til VPN, terminalserverbruk, hosting av webtjenester og andre profesjonelle tjenester på nettet. Båndbredde er inntil 100 Mbps.

AbonnementstypeProff 10Proff 20Proff 35Proff 50Proff 75Proff 100
Båndbredde inn, max Mbps 10 20 35 50 75 100
Båndbredde ut, max Mbps 10 20 35 50 75 100
Fast, offisiell IP-adresse Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Tilgang til A3/A4 laserskrivere via nett Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Valgfri revers DNS Ja Ja Ja Ja Ja Ja
             

Ta This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  (73 40 19 20) for priser på ønsket kapasitet.

 

Teknonett Basis

Teknonett Basis er beregnet for småbedrifter som i hovedsak bruker nettet til nedlasting og informasjonshenting. For webtjenester, VPN, terminalserver og lignende er Teknonett Proff bedre egnet siden Teknonett Basis ikke er synkron. (Dvs nedlastingsbåndbredden er større enn opplastingsbåndbredden.)

AbonnementstypeBasis MiniBasis StdBasis Pluss
Båndbredde inn, max Mbps 1 2 5
Båndbredde ut, max Mbps 0,5 1 4
Fast, offisiell IP-adresse - Ja Ja
Tilgang til A3/A4 laserskrivere via nett - Ja Ja
Valgfri revers DNS - - Ja
       

Oppstartskostnad er kr 500,- for førstegangsoppsett av ny kunde.

Kostnadene til Teknonett faktureres månedlig over den normale forbruksfakturaen fra KLP Teknobyen AS .

Kunder har i tillegg til Internett-aksess følgende muligheter og tjenester

  • Gratis tilgang til trådløst og kablet gjestenett i kantine og møterom. Be om tilgang hos DataKompaniet som ligger i 1.etg Teknobyen Innovasjonssenter.
  • Mulighet for backup over lokalnettet. Kontakt DataKompaniet AS direkte på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  eller se www.mynet.no dersom du ønsker pris og info om denne tjenesten.

Sikret serverrom

I kjelleren i Miljøbygget er det innredet et spesielt serverrom beregnet for utleie av serverplass. Dette kan benyttes av leietakere på bygget eller eksterne kunder.

Serverrommet har følgende fasiliteter:

  • Ståldør
  • Videoovervåkning med fjernlagring av video
  • Kraftig kjøleanlegg
  • Temperaturkontroll med varsling
  • Aksesskontroll med begrenset tilgang
  • Lukket branncelle - ikke overrislingsanlegg

Serverrommet har ledig kapasitet og priser kan fås ved å kontakte oss. Som tillegg kommer eventuell Internett-aksess for serveren dersom den ikke er koblet inn på firmaets lokalnett direkte.

Rack-skap har egne priser. Det er begrenset plass og noe begrenset høyde enkelte steder, men vi har muligheter for å plassere egne skap i serverrommet. Ta kontakt med info om høyde og bredde på ditt skap.

Standard serverrom PB8

Det er innredet et nytt serverrom i I Prof. Brochs gt 8A (i gamle "Teknostallen"). Dette har et nytt kjøleanlegg på 4kW. Rommet er beregnet for kunder som ønsker lett tilgang til sine servere. Alle kunder i dette rommet får egen nøkkel til rommet. Av den grunn vil antallet kunder vi tar inn i dette rommet begrenset.

Internett leveres fra Teknobyen Innovasjonssenter via fiberkabel mellom byggene.

Serverrommet har ledig kapasitet og priser kan fås ved å kontakte oss. tillegg kommer eventuell Internett-aksess for serveren dersom den ikke er koblet inn på firmaets lokalnett direkte.

Rack-skap har egne priser. Det er begrenset plass så ta kontakt dersom det ønskes pristilbud på rack i dette rommet