Main menu

Teknisk info

Nettverksoppbygging

Teknobyen Innovasjonssenter har et lokalnett bestående av cat5e kabling som er gigabit-sertifisert og testet ved installasjon av Sønnico. Dette gjelder alle kabler helt ut til endepunktene på arbeidsplassene, samt kablene fra telematikkrommene og ned til hovedswitchen.

Teknobyen Innovasjonssenter har 4 telematikkrom, 2 i nordblokk og 2 i sørblokk. Fra disse går det kabel ut til hver arbeidsplass. Telefonkabel går også fra telematikkrommene, og har samme standard og sertifisering som nettverkskabelen og kan dermed altså også brukes til datatrafikk dersom ønsket. Fra telematikkrommene går det egen kabel ned til serverrommet, hvor disse er koblet sammen på en gigabit hovedswitch. I tillegg finnes ekstra fiberkabler fra hvert telematikkrom og ned i kjelleren som også kan benyttes for av Teknobyens leietakere. Hovedswitchen i serverrommet er så koblet til TDC Songs ruter, som igjen er koblet til fiberkabelen fra jernbanestasjonen. Denne linjen er på 100Mbps inn og ut.

På arbeidsplassene finnes det kontakter for kablet telefon- og nettverkstilkobling. Kontaktene er nummerert. Det er kontakten til høyre med grønn farge som normalt sett benyttes til nettverk. Den til venstre, med rød farge, benyttes normalt sett til telefon.

Bygget i Prof. Brocht gt 6/8 er fra gammelt av kalt "Teknostallen". Teknostallen og Teknobyen Innovasjonssenter er koblet sammen med 4 fiberpar. 3 av disse parene er per i dag i bruk (7/5-2006). Teknonett bruker 2 par og de resterende leies ut. Disse kablene ender opp i Teknonetts server/telematikkrom i Teknostallen, hvorfra kablene går ut til hvert rom der. Deler av disse kabelene er lagt på nytt og renummerert. De nylagte kablene er gigabit-sertifisert. Til vestre fløy av Prof. Brochs gt 8A går det fortsatt endel gammel kabel som "rest" fra tidligere leietakere. Disse er ikke gigabit-sertifisert, men er testet av elektrikere og virker bra. Alle oddetallskontakter i denne vestre fløyen kan brukes til nettverk.

Tekniske data for kunder med fast IP-adresse

Gateway: 213.236.166.1
Nettmaske: 255.255.255.0

DNS: 212.20.193.130 / 62.73.195.250 / 217.68.109.10

 


DNS Server med IP 62.65.30.10 er faset ut den 30. April 2018.

 

Kunder med fast IP-adresse må legge inn sin tildelte IP-adresse i oppsettet på maskinen, samt dataene ovenfor.

Mail

Utgående mailserver/mailrelay for lokalnettet: smtp.teknonett.com

News

Bruk følgende server for Usenet News:

Newsserver: news.tdcsong.no

Trådløst nettverk

Det er satt opp trådløst nettverk i følgende arealer:

  • Teknobyen Innovasjonssenter: Kantine i 1. etasje og fellesarealer/møterom i 2. etasje
  • Miljøbygget: Kirsebæret og møteromsfløy 1. etg.

Dersom det er ønske om det, vil flere områder i byggene bygges ut med trådløst nettverk. Vi mottar gjerne innspill fra våre kunder på hvor det er behov for dette.

Det trådløse nettet har aksesskontroll via nettverksnøkkel/passord og maskinene som kobler seg til får tildelt lokale IP-adresser bak en brannmur. Kode for aksess fås i resepsjonen i 1. etg Teknobyen Innovasjonssenter eller inne hos Mynet i 1. etasje.

Møteromsnettverk

Det er koblet opp nettverk på alle møterom i 2. etasje i Teknobyen Innovasjonssenter. Alle "grønne" kontakter gir tilgang til Internett. Disse er koblet inn mot en brannmur og det tildeles private IP-adresser med DHCP.

Møterommene er koblet sammen med en switch for hvert møterom i telematikkrommet i 3. etasje. Det er dermed mulig å koble om hvert enkelt møterom midlertidig dersom man har spesielle behov, som f.eks å koble et møterom inn på sitt egen lokalnett. Husk imidlertid å sette kabler tilbake etter at man er ferdig med leien av møterommet.

NB! Dersom du ønsker å koble inn ditt lokale nettverk på ett eller flere møterom midlertid, les hvordan du skal gjøre det!